Isnin, 11 Januari 2010

Umno Parti Pengganas

"Malays will see no reason to dialogue as they see themselves as having given up enough already and suspicions will arise that Tan Sri Dr Koh Tsu Koon is reviving the Interfaith Council idea. This will not stop the violence. In fact, it may make it worse," said Akhramsyah.

Sumber : The Edge

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maksud ayat di atas adalah berbunyi begini :

" Melayu akan melihat tidak ada alasan untuk dialog ketika mereka melihat diri mereka sebagai orang yang diberikan sudah cukup dan akan timbul kecurigaan bahawa Tan Sri Dr Koh Tsu Koon adalah menghidupkan semula Majlis Interfaith idea. Ini tidak akan menghentikan keganasan. Bahkan, hal itu mungkin membuat lebih buruk"

Ini bukti Umno pendokong keganasan. Kenapa Musa Hassan tak tahan saja manusia perosak seperti ini? Kenapa Hishamuddin Hussein tak menahan mangkuk ini?

Oh Ya...dia Umno...Umno atas pada undang - undang. Berani kerana undang - undang dibawah mereka...

Kepada semua rakyat Malaysia...orang macam ini kita mahu sokongkah? Orang dari parti Umno ini kita mahu sokong.

Tolak Keganasan yang dianjurkan oleh Umno.

Tolak mereka ke Laut China Selatan..

Umno Jahat...

Umno khianat Rakyat...

Umno Pembunuh..

Sekian dan terima kasih

2 ulasan:

 1. majlis antara agama.

  selagi ada pencacai-pencacai yg kunun sebok nak tunjuk hero (tak kira laa hero islam atau melayu) selagi tu idea ini takkan diterima dgn aman.

  bukan aku yg cakap, dunia dah buktikan.

  by the way, "melihat diri mereka sebagai orang yang diberikan sudah cukup" atau pun "mereka telah banyak memberikan segala-gala (pada pihak bukan melayu/islam)"?

  BalasPadam
 2. padahal di negara luar sudah lama dialog antara agama sudah lama dibuat..

  tujuannya hanya satu..untuk kita kenal antara satu sama lain...

  melainkan ada diantara mereka cuba mengancam nyawa kita...

  ini tidak...semua dibantah..

  BalasPadam

JANGAN JADI BACUL DENGAN TAK MELETAKKAN NAMA SENDIRI ATAU SAMARAN KETIKA HENDAK MENINGGALKAN KOMEN DI BLOG INI..ORANG YANG BERSELINDUNG DENGAN TANPA NAMA ORANG YANG TIDAK BERANI MEREMPUH KEBENARAN. JADI BLOG INI AKAN MENYIARKAN KOMEN - KOMEN ORANG YANG BERDAFTAR SAHAJA.