Ahad, 28 Jun 2009

Manik Urai (6) : Zionis Mula Main Taktik Kotor, BN Gadai Ketuanan Melayu

PUTRAJAYA 27 Jun – Kerajaan akan mewujudkan satu kategori khas biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dikenali Biasiswa Nasional yang kelayakannya 100 peratus berdasarkan merit mulai tahun depan.

Mengumumkan perkara itu malam ini, Najib n Razak berkata, kajian semula pengagihan biasiswa JPA itu menetapkan hanya pelajar yang meraih keputusan peperiksaan terbaik sahaja akan memperoleh biasiswa tersebut tanpa mengira kaum dan agama.

‘‘Jadi, siapa yang dapat biasiswa ini nanti adalah pelajar terbaik di antara yang terbaik. Inilah hasrat kerajaan yang mana rakyat didahulukan, kita mesti mengambil kira pertimbangan rakyat (seluruhnya),” katanya.

Najib berkata demikian ketika berucap pada majlis makan malam meraikan pelantikan beliau sebagai Perdana Menteri keenam anjuran MCA dan pertubuhan-pertubuhan komuniti Cina di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini malam ini.

Sumber : Utusan Melayau (Melayu)

----------------------------------------------------------------

Tawaran RM300 kepada penduduk Manek Urai sahaja. Tidak usah pulang membuang undi pada pilihanraya kecil 14 Julai ini jika mahu ganjaran tersebut, lapor akhbar web PAS hari ini.

Memetik kenyataan Ketua Pemuda PAS Kelantan, Abdul Latif Abdul Rahman, Harakahdaily melaporkan wang itu sebagai habuan untuk menggalakkan pemilih memulaukan proses pembuangan undi.

"Saya diberitahu agen-agen Umno bergerak mencari pengundi yang tinggal di luar cuba mempengaruhi pengundi terbabit supaya tidak pulang mengundi dengan membuat pelbagai tawaran," katanya.

"Antaranya menawarkan wang tunai sebanyak RM300 dengan syarat tidak pulang mengundi.

Sumber : Malaysiakini

------------------------------------------------------------------------

Kepada semua petugas - petugas Pakatan Rakyat, anak - anak muda yang tidak berparti, rakyat Malaysia yang cintakan keadilan, Zionis BN telah memulakan kerja jahat. Artikel dahulu pernah memberi amaran agar semua rakyat Malaysia harus bersatu - padu untuk mematahkan serang orang gila dan samseng ini.

Kepada semua petugas Pakatan, bagi tahu kepada semua warga Manik Urai, Zionis BN dan askar Umno telah mengadaikan Ketuanan Melayu. Bukan Pakatan Rakyat. Umno menipu orang Melayu.

Ayuh, kita pertahankan Manik Urai!!!!

1 ulasan:

 1. salam.......
  sengaje saya ambil
  tulisan di atas untuk dimasuk kedalam blog saya.
  kalau tidak dizinkan sila komen di blog saya.
  boleh saya delet kan

  www.terusanlimbat.co.cc

  BalasPadam

JANGAN JADI BACUL DENGAN TAK MELETAKKAN NAMA SENDIRI ATAU SAMARAN KETIKA HENDAK MENINGGALKAN KOMEN DI BLOG INI..ORANG YANG BERSELINDUNG DENGAN TANPA NAMA ORANG YANG TIDAK BERANI MEREMPUH KEBENARAN. JADI BLOG INI AKAN MENYIARKAN KOMEN - KOMEN ORANG YANG BERDAFTAR SAHAJA.